Almanların Nazi/Faşizm Sevdasının Faturasını Müslümanlar Ödemek Zorunda Mı?
Bu yazı 27/10/2023 tarihinde yayınlanmıştır.
*Prof. Dr. Tevfik ERDEM/SDE İç Politika ve Hukuk Koordinatörü
Almanların Nazizm/faşizm konusundaki ezikliği, başta Gazze olmak üzere tüm Filistin’de Siyonist terör örgütü İsrail’in insanlık dışı uygulamalarını ve soykırımını görmesini ve tepki göstermesini engelliyor. Yahudi soykırımı (Holokost) Almanları uluslararası kamuoyu önünde o kadar çok itibarsızlaştırmış ki bu utançtan kurtulmak için Yahudi- Siyonistlerin yaptıklarını tüm Alman yöneticiler görmezlikten geliyor. Dünkü utançları yüzünden bugün yaptıkları yarın Almanların yüzüne tekrar çarpmayacak mı?
Yahudiler, tarih boyunca Almanya dâhil çeşitli Avrupa ülkelerinde ve Rusya’da birçok pogromla karşı karşıya kalmalarına rağmen hiçbir Müslüman ülkede bu tür bir soykırım ya da pogramla karşı karşıya kalmadılar tam tersine güvenle yerleştikleri, insan muamelesi gördükleri tek yer İslam dünyasıydı. Yunanistan Selanik’i işgal edince (1912) sadece Türkleri değil oradaki Yahudileri de öldürdü veya sürdü. Buradan kaçan Yahudilerin bir kısmı Amerika’ya giderken bir kısmının kaçtığı yer yine bir Müslüman şehriydi: İstanbul. Hiçbir zaman Müslüman bir ülke onları Yahudi olduğu için öldürmedi ya da sürgün etmedi.
Hristiyan dünyanın sebep olduğu soykırım, sürgün ve pogromun mağduru olan Yahudiler şimdi kendilerine yaşam alanı açan Müslümanları öldürürken ve bunda hiçbir sınır tanımazken bu kinin birikmesine sebep olan Hristiyan Avrupa’dan hiçbir insani tepkinin gelmemesi ne kadar rahatsız edici.
Soykırımcı Almanların kendilerine yaşattığı acıyı, Müslümanların topraklarını işgal ederek, kadın, çocuk demeden onları öldürerek yatıştırmaya ve kendince güvenli bir ortam oluşturmaya çalışan Yahudilerin yaptıklarını onaylamak, Almanlara geçmişte yaptıklarını hafifletip, unutturmayacağı gibi gelecekte de insanlıktan ne kadar uzak bir politik tercih ortaya koyduklarını gösterecektir.
Kelime Ara
Konular
- Uluslararası İlişkiler
- Savunma-Güvenlik
- Teknoloji-Siber Güvenlik
- Enerji
- Ekonomi
- İklim-Çevre
- Sağlık
- Toplum
- İnsan Hakları
- Çatışma
Bölgeler
- Asya
- Afrika
- Avrupa
- Amerika
- Okyanusya
- Orta Doğu ve Mağrib
- Türkiye
- Rusya
- Körfez Ülkeleri
- Avustralya
- Kuzey Amerika
- Batı Afrika
- Batı Avrupa
- Kafkasya
- Merkez Asya
- Doğu Avrupa
- Doğu Afrika
- Latin Amerika ve Karayipler
- Yeni Zelanda
- Levant Bölgesi
- Kuzey Afrika (Mağrib)
- Diğer Okyanusya Ülkeleri
- Orta Afrika
- Balkanlar
- Doğu Asya
- Güney Afrika
- Çin
- Güney Asya
- İskandinav-Baltık Ülkeleri
- Güney Doğu Asya