Kandahar’daki bazı güvenilir kaynaklar, Siraceddin Hakani’nin istifasının kabul edildiğini de teyit etti.
Kaynaklara göre, Molla Hibetullah, Hakani’nin yerine İçişleri Bakanlığı’nın güvenlikten sorumlu yardımcısı ve kendisine yakın bir isim olan İbrahim Sadr’ı en kısa sürede atamak istiyor.
Siraceddin Hakani’nin yokluğunda, dün Kandahar’da düzenlenen toplantıya onun yerine İbrahim Sadr katıldı.
Ancak Hakani, yaklaşık iki aylık bir yokluğun ardından bugün, Cuma günü, Host vilayetinin Nadir Şah Kot ilçesinde ortaya çıktı.
“20 yıllık cihat mücadelesi bizi zafere götürdü. Artık dünyayla olumlu ilişkiler kurabileceğimiz yeni bir sayfa açtık, şiddet ve savaş sayfasını kapattık.” sözleriyle dikkat çeken Siraceddin Hakani, Taliban’ın Afganistan’ı yalnızlaştıran dış politikasına ve kadınlara getirilen eğitim ve çalışma yasaklarının kaldırılmasına karşı olmasıyla hükümet içerisinde muhalif ekseni temsil ediyor.
Kaynak: Afghanistan İnternational
Diğer İçerikler
Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Bangladeş Geçici Hükümet Başkanı Yunus’u Ağırladı: İşbi..
Güney Kore Başbakanı Han Duck-soo, Azil Kararı İptal Edildikten Sonra Geçici Başbakan..
İlginç İddia: Çin’in Ukrayna’ya Gönderilecek Barış Gücüne Katılmak İstediği Öne Sürül..
ABD, Afganistan İçişleri Bakanı Siraceddin Hakkani Hakkındaki 10 Milyon Dolarlık Ödül..