Japonya Başbakanının Trump'la Görüşmesi Japonya'da Ters Tepti

Trump görüşmesi sonrası yapılan ankette Japon lider Ishiba’nın onay oranı en düşük seviyeye geriledi.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Japonya başbakanı Shigeru Ishiba, 7 Şubat’ta ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmüştü. Görüşme sonrasında gerçekleştirilen Nikkei/TV Tokyo anketine katılanların %47’si bu görüşmeyi onaylarken, %42’si onaylamadığını belirtti.

Başbakan Ishiba'nın kabinesinin onaylanma oranı, son Nikkei/TV Tokyo anketine göre %40’a gerileyerek, Ocak ayındaki ankete göre 3 puanlık bir düşüş gösterdi ve Ekim ayında göreve gelmesinden bu yana en düşük seviyeye ulaştı.

Aynı zamanda, onaylamama oranı 2 puanlık bir artışla %52'ye yükseldi ve bu oran şimdiye kadar görülmüş en yüksek seviyeye çıktı.

Anket sonuçlarına göre, Ishiba'nın kabinesi için en acil konular arasında enflasyonla mücadele %44 oranıyla ilk sırada yer aldı. Bu konuyu, %34 ile genel ekonomi ve %29 ile emeklilik sistemi takip etti.

Ishiba’yı destekleyenlerin %42’si, kabineyi onaylama sebepleri arasında güvenilirliği öne çıkardı. %25’lik bir grup ise iktidardaki Liberal Demokrat Parti’nin (LDP) merkezi rolünü beğendi. Onaylamayanların %32’si, kabinenin politikalarını yetersiz bulurken, %29’u LDP’nin merkezi rolünü eleştirdi.

LDP’ye destek 3 puanlık bir düşüşle %30’a gerilerken, ana muhalefet partisi Anayasal Demokratik Parti’nin desteği %10’dan %11’e çıktı. Diğer muhalefet partisi olan Halk için Demokratik Parti’nin desteği ise %14’ten %13’e geriledi.

Bu anket, Nikkei Research tarafından cuma gününden pazar gününe kadar yapılan ve 847 kişiyle gerçekleştirilen rastgele haneli arama yöntemiyle yapılmış olup, yanıt oranı %35.7 olarak kaydedildi.

Kaynak: asia.nikkei.com

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA