"Keşmir Halkının Beklentileri ve İhtiyaçları Öncelenmeli"

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç Keşmir sorununu "Keşmir Krizi: Barışa Yönelik Tehditler ve Uluslararası Toplumun Rolü" başlıklı kongrede değerlendirdi.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) ve Lahor Barış Araştırmaları Merkezi (LCPR) işbirliğinde düzenlenen "Keşmir Krizi: Barışa Yönelik Tehditler ve Uluslararası Toplumun Rolü" başlıklı kongrede konuştu. 

Süreyya Sadi Bilgiç, "İsrail'in Filistin'e ait bölgelerdeki kontrolsüz yerleşim faaliyetlerinde gördüğümüz gibi Hindistan'ın da Keşmir'de demografik yapıyı değiştirdiğine dair somut kanıtlar bulunmaktadır" dedi. 

Keşmir krizinin 70 yılı aşkın süredir çözüme kavuşturulmayan bir sorun olarak uluslararası kamuoyunun gündeminde yer aldığına işaret ederek, bu sorun konuşulurken uluslararası sistemin ve kurumlarının işlevselliğinin de tartışılması gerektiğini dile getirdi.

Bu sorunun çözümü konusunda ilkesel olarak halkın beklentilerini ve ihtiyaçlarını önceleyen yaklaşımın benimsenmesi gerektiğine dikkati çeken Bilgiç, "Pakistan ve Hindistan'ın Keşmir sorunundan doğrudan etkilenen taraflar olarak krizin çözümü konusunda önemli birer aktör olduğunu da teslim etmek gerekmektedir. Uluslararası sistemin ve sahanın gerçeklerinden uzak, fazla idealize edilmiş yaklaşımların daha başta başarısızlığa mahkum olması gibi bir ihtimali de göz önünde tutmamız gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

 

Süreyya Sadi Bilgiç'in konuşmasını izlemek için tıklayınız.

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA