Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gymnich Davetini Değerlendirdi: Bu Daveti AB’nin Bir Diyalog Arayışı Olarak Değerlendiriyoruz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 29 Ağustos’ta Gymnich marjında gerçekleştirilecek görüşmelere katılacak. Avrupa Birliği'nden 5 yıl sonra gelen davet AB’nin diyalog arayışı olarak değerlendiriliyor.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın 29 Ağustosta ’ki Gymnich toplantısına katılmasının ön görüldüğünü duyuran Bakanlık Sözcüsü Öncü Keçeli, “Bu daveti olumlu karşılıyoruz. AB’nin bir diyalog arayışı olarak değerlendiriyoruz. Bu adımın ilişkilerimizi çıkmaza sokan 15 Temmuz 2019 tarihli AB Dış İlişkiler Konseyi kararlarının önümüzdeki dönemde tadil edilmesine zemin hazırlamasını umuyoruz. Bu davet, bölgesel ve küresel sınamalar karşısında Türkiye ve AB arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi gerekliliğinin AB tarafından anlaşıldığına da işarettir” dedi.

Kaynak: Hürriyet

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA