Bülent ERANDAÇ

Tüm Yazıları

Derin ABD’nin Kılcal Atar Damarı: Bilderberg

07 Haziran 2019
h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Derin ABD demek, CIA-Pentagon’u yöneten CFR (Dış İlişkiler Konseyi), Trileteral ve BİLDERBERG demektir. Bilderberg’in Türkiye sorumlusu BÜYÜK BEYİN Henry Kissinger... Dünyanın ekonomik-siyasi damarlarını kontrol eden Bilderberg dünyadaki tüm sermayenin yüzde 65’ini elinde tutuyor ve GİZLİ gündemleri uygulamada üstatlık yapıyor.

Düzenlenme şekli, gizliliği ve olağanüstü güvenlik önlemleri nedeniyle komplo teorisyenlerinin 'Dünyayı yöneten üst akıl gizli kararları burada alıyor' dediği yerin adıdır Bilderberg. Gizli toplantılara büyük sermaye gruplarının temsilcileri, dünyada söz sahibi ülkelerin üst düzey siyasileri, teknoloji ve savunma sanayisinin dev firmalarının yetkilileri ile akademisyenler katılıyor. KAYIT YOK, BİLDİRİ YOK

İlki 1954'te gerçekleşen toplantılarda dünyanın karşı karşıya olduğu genel sorunlar masaya yatırılıyor, ekonomik ve siyasi meselelere çözüm aranıyor. Bu yılki toplantının da dünyada savunma sanayisinden, siber güvenliğe ve dünya barışına kadar pek çok görünür gündemi var. Fakat toplantı kuralları gereği yapılan hiçbir konuşma kayıt altında tutulmuyor. Konuşmalarda hiçbir kaynak belirtilmiyor. Toplantı sonunda hiçbir şekilde sonuç raporu yayımlanmıyor. Komplo teorisyenleri Bilderberg'in aslında dünyada 5 bin üyesine bu toplantıdan çıkan gizli kararları ilettiği ve lobi ve manipülatif faaliyetlerle dünyanın kontrolünün cemaat benzeri bir yapının elinde tutulması amacına hizmet ettiğini söylüyor.

Bilderberg’in kurucusu Hollanda Prensi Bernard ve sosyolog Dr. Joseph Hieronim Retinger’di.

Bilderberg’in temel taşlarından David Rockefeller’in şu sözleri “tek dünya düzeni” hakkında suçlamaların yersiz olmadığını ispatlıyor:

“Washington Post, The New York Times, Time Dergisi ve diğer büyük yayınlara şükran borçluyuz. Senelerdir toplantılarımıza iştirak etmelerine rağmen ketumiyet sözünü tuttular. Eğer kamuoyunun bilgisinde olsaydı bizlerin dünya için bir plan geliştirmemiz imkânsız olurdu. Fakat dünya artık çok daha girift ve dünya hükümetine doğru gitmek için çok daha hazır. Entelektüel elit ve DÜNYA BANKERLERİNDEN OLUŞAN ULUSLAR ÜSTÜ BİR YAPI geçen yüzyıllarda uygulanan ulusal kendi geleceğini tayin etmeden kesinlikle daha iyidir.”

Bilderberg’in kurucusu Hollanda Prensi Bernard ve sosyolog Dr. Joseph Hieronim Retinger’di. Retinger Bilderberg kurallarını anlatırken “Batı’nın etik ve kültürel değerlerini paylaşmayı ve savunmayı’ şart koşmuştu... Katılımcılar finans baronları, işadamları, siyasiler, ticari örgütler, diplomatlar ve medya mensuplarından oluşacaktı… demişti.

2019 Bilderberg, 30 Mayıs-2 Haziran arasında İsviçre Montrö’de yapıldı.

MONTRÖ’DE İLGİNÇ DEĞİL Mİ?

ABD’nin Karadeniz’e dalmak içim manevralar çevirdiği, NATO’nun Rusya’yı kuşatmak için Karadeniz’e göz diktiği bir hassas dönemde, Bilderberg’in MONTRÖ kentinde toplatılması manidar...

Montrö, boğazlar sözleşmesi ile Türkiye’nin kaderinde rol oynamaktadır. Boğazlar Sözleşmesi’nin değiştirileceği konferans, 22 Haziran 1936 tarihinde İsviçre’de Montreux’da toplandı. Toplantı sonucunda boğazlar sorununun çözümü olan “Montreux Boğazlar Sözleşmesi” 20 Temmuz 1936 tarihinde imzalandı. Sözleşmeye; Türkiye, İngiltere, Fransa, Sovyet Rusya, Japonya, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan ve Yugoslavya dâhil oldu.

Sözleşme 20 yıllık bir süreyle yürürlüğe girmesine rağmen taraf olan devletlerin hiçbirinin tersine bir karar almaması nedeniyle halen yürürlüktedir. İtalya Montreux Sözleşmesi’ne 1938 Mayısında dâhil olmuştur. Montreux Konferansı Türk-İngiliz ve Türk-Sovyet ilişkileri için bir dönüm noktasıdır.

Türk-İngiliz yakınlaşması bu konferansın en önemli sonuçlarındandır. Tarihi bir gerçek apaçık ortadadır ki İngilizlerin Boğazlar Sorunu’nda Türkiye lehinde tavır almaları Türkiye Devleti’ni Boğazların mutlak otoritesi yapmaya yetmiştir. Çünkü İngiltere, Akdeniz’de güçlü bir Rusya Türkiye’yi kendi tarafına çekmekte yıllardır diplomasi taktiklerini hep uygulaya gelmemektedir.

Şimdi, Türkiye’den 2019 Bilderberg toplantısına kimler katıldığına bakalım:

Ömer Koç . Columbia Üniversitesi mezunu Ömer Koç, Koç Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı. Mustafa Koç’un ölümüne kadar Tüpraş Yönetim Kurulu Üyesiydi. Küresel elitin yakından tanıdığı bir isim.

Ünal Çeviköz. Emekli Londra büyükelçi. CHP 27. Dönem İstanbul milletvekili. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk grubu üyesi 1994 yılında NATO’nun Moskova’daki Enformasyon Bürosu’nu açmakla görevlendirildi. Bunu müteakip NATO-Rusya Kurucu Senedi’ni hazırladı 2009 yılında Türkiye ile Ermenistan arasında imzalanan protokolleri hazırlamıştı.

Evren Balta. Özyeğin üniversitesinde siyaset bilimi.

‘Küresel Diyalogda Rusya Programı’nda araştırmacı ve New York Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Programında (2017-2018, New York, ABD) Fulbright desteği ile misafir öğretim üyesi olarak bulundu.

Selva Demiralp  Koç üniversitesinde akademisyen. Kaliforniya Üniversitesi’nde ekonomi lisansı ve doktorası var. 2000-2005 yılları arasında FED'de (Amerikan’ın küresel çete bankası) çalıştı ve Koç Üniversitesinde doçent olarak çalışmakta.

Metin Sitti de akademisyen. Max Planck Enstitüsü’nde direktörlük görevine getirilen ilk Türk ünvanını taşıyor. Doktorasını Tokyo üniversitesinden aldı.

KISSENGER:

Bilderberg’in Türkiye sorumlusu Henry Kissinger’dir. Koç Holding yönetim kurulu başkanı Mustafa Koç vefatına kadar her toplantıya katıldı. 

Son 10 yıldır bilderberg katılan gazeteci ve akademisyenler arasında Sedat Ergin, Nuri Çolakoğlu, Hasan Cemal, Soli Özel, Ruşen Çakır, Cengiz Çandar, Zeynep Göğüş, Fehmi Koru, Sami Kohen, Fuat Keyman ve Enis Berberoğlu gibi isimlere rastlanmaktadır... Bu yıl gazeteci davet edilmedi

62 yıldır Türkiye’den Bilderberg'e kimler katıldı?

Türkiye’nin Bilderberg yakınlığı 1957’de başlıyor. St. Simons, ABD’deki toplantıya Türkiye’den ilk kez İngiltere Büyükelçiliği ve NATO daimi temsilciliği yapan Muharrem Nuri Birgi katıldı.

Yer

Yıl

Katılım

St. Simons Adası, ABD    

1957  

Muharrem Nuri Birgi, Adnan Menderes (Daveti kabul etti, katılamadı)

Buxton, İngiltere

1958

Muharrem Nuri Birgi (Diplomat)

Cannes, Fransa

1963

Muharrem Nuri Birgi (NATO Temsilcisi)

Williamsburg, ABD

1964

Muharrem Nuri Birgi (NATO Temsilcisi)

Villa D’Este, İtalya

1965

Muharrem Nuri Birgi, Nejat F. Eczacıbaşı (Eczacıbaşı Holding)

Wiesbaden, Almanya

1966

Muharrem Nur Birgi

Cambridge, İngiltere

1967

Muharrem Nur Birgi,

Mont Tremblant, Kanada

1968

Muharrem Nur Birgi, İlter Türkmen (Diplomat)

Marienlyst, Danimarka

1969

Muharrem Nur Birgi,

Bad Ragaz, İsviçre

1970

Muharrem Nur Birgi,

Woodstock, ABD

1971

Selahattin Beyazıt (Pirelli, GS eski Başkanı), Muharrem Nur Birgi

Knokke, Belçika

1972

Selahattin Beyazıt, Muharrem Nur Birgi

Saltsjöbaden

1973

Selahattin Beyazıt, Muharrem Nur Birgi

Megeve, Fransa

1974

Selahattin Beyazıt, Muharrem Nur Birgi

Çeşme, Türkiye

1975

Semih Akbil (Diplomat), Selahattin Beyazıt, Muharrem Nur Birgi, İhsan Sabri Çağlayangil (Dışişleri Bakanı), İhsan Doğramacı (Akademisyen), Bülent Ecevit, Turan Feyzioğlu (Siyasetçi), Oğuz Gökmen (Diplomat-yazar), Kamran İnan (Bakan), Hasan E. Işık (Dışişleri Bakanı), Gülten Kazgan (Akademisyen-yazar), Halil Tunç (Sendikacı), Memduh Yaşa (Akademisyen-siyasetçi), Selçuk Yaşar (TÜSİAD kurucularından, Tuborg-Pınar Holding)

Torquay, İngiltere

1976

Selahattin Beyazıt, Muharrem Nur Birgi

Princeton, ABD

1978

Selahattin Beyazıt,

Baden, Almanya

1979

Selahattin Beyazıt

Bad Aachen

1980

Selahattin Beyazıt, Muharrem Nur Birgi

Bürgenstock

1981

Selahattin Beyazıt (Bu tarihte yürütme komitesine giriyor), Kamran İnan,

Sandefjord

1982

Selahattin Beyazıt, Haluk Özgül (Norveç Büyükelçisi), Metin Toker (Milliyet köşe yazarı),

Chateu Montebello

1983

Selahattin Beyazıt, M. Nuri Birgi, İlter Türkmen (İçişleri Bakanı), Baki Alkın (Türkmen’in asistanı)

Chateu Montebello

1984

Yıldırım Aktürk, (Devlet Bakanı Yardımcısı), Selahattin Beyazıt, Tarık Şara (Enka Holding)

Rye Brook

1985

Selahattin Beyazıt, M. Nuri Birgi, Jak V. Kamhi (Profilo), Osman Olcay (Dışişleri Bakanı, NATO temsilcisi)

Gleneagler

1986

Selahattin Beyazıt, Yavuz Canevi (Merkez Bankası Başkanı), Seyfi Taşhan (Dış Politika Enstitüsü Direktörü),

Villa D’este

1987

Gündüz Aktan (Başbakan Danışmanı), Selahattin Beyazıt, Zekeriya Yıldırım (Merkez Bankası Başkanı)

Telfs-Buchen

1988

Selahattin Beyazıt, Ali Bozer (İçişleri Bakanı), Rüştü Saraçoğlu (Merkez Bankası Başkanı)

La Toja

1989

Selahattin Beyazıt, Ali Bozer (Bakan Yardımcısı), İsmail Cem (CHP Milletvekili),

Glen Cove

1990

Selahattin Beyazıt, Erdal İnönü, Mesut Yılmaz,

Baden-Baden

1991

Selahattin Beyazıt, Vahit M. Halefoğlu (eski Dışişleri bakanı), Tugay Özçeri (Dışişleri bakanlığı diplomatı),

Evian-les Bains, Fransa

1992

Selahattin Beyazıt, Emre Gönensay (Başbakan başdanışmanı),

Vouliagmeni

1993

Selahattin Beyazıt, Hüseyin Çelem (Yunanistan Büyükelçisi), Talat S. Halman (Akademisyen), Rüştü Saraçoğlu (Merkez Bankası Başkanı)

Helsinki, Finlandiya

1994

Ali Hikmet Alp (Diplomat), Selahattin Beyazıt, Rahmi Koç (Koç Holding)

Zürih, İsviçre

1995

Selahattin Beyazıt, Cem Boyner (Yeni Demokrasi Hareketi), Hikmet Çetin (Eski Dışişleri Bakanı),

Toronto, Kanada

1996

Selahattin Beyazıt, Gazi Erçel (Merkez Bankası), Emre Gönensay (Dışişleri Bakanı),

Atlanta, ABD

1997

Selahattin Beyazıt, Dinç Bilgin (Sabah), Gazi Erçel (Merkez Bankası), Üstün Ergüder (Boğaziçi Dekanı), Sinan Tara (Enka Holding),

Ayrshire, İskoçya

1998

Uğur Bayar (Özelleştirme İdaresi), İsmail Cem (Dışişleri Bakanı), Meral Gezgin Eriş (IKV Başkanı), Suna Kıraç (Koç Holding),

Sintra, Portekiz

1999

Gazi Erçel, Sedat Ergin (Hürriyet), Suna Kıraç, Erkut Yüceoğlu (TÜSİAD),

Brüksel, Belçika

2000

Nuri Çolakoğlu (NTV), Muharrem Kayhan (Söktaş),

Stenungsund, İsveç

2001

Gazi Erçel, Özdem Sanberk (İngiltere Büyükelçisi),

Chantilly, ABD

2002

Kemal Derviş (Ekonomi Bakanı), Bülend Özaydınlı (Koç Holding), Özdem Sanberk,  

Versaille, Fransa

2003

Ali Babacan (Ekonomi Bakanı), Mehmet A. Ağar (DYP), Özdem Sanberk,

Stresa, İtalya

2004

Ali Babacan, Hasan Cemal (Milliyet Köşe yazarı), Kemal Derviş (Milletvekili), Mustafa Koç (Koç Holding)

Rottach-Egern, Almanya

2005

Ali Babacan, İmregül Gencer (Global Investment), Cüneyt Ülsever (Hürriyet köşe yazarı),

Ottowa, Kanada

2006

Egemen Bağış, Ümit Boyner (Boyner Holding), Mustafa Koç, Kemal Köprülü (ARI Hareketi), Fehmi Koru (Yenişafak), Soli Özel (Akademisyen Bilgi Üniv.),

İstanbul, Türkiye

2007

Ali Babacan (Ekonomi Bakanı), Mehmet A. Birand (Köşe yazarı), Ümit Boyner, Cengiz Çandar (Gazeteci), Hikmet Çetin, Cem Duna (Eski AB elçisi), Emre Gönensay, Mustafa Koç, Ayşe Soysal (Boğaziçi Dekanı), Arzuhan Doğan Yalçındağ (Doğan Holding), Erkut Yüceoğlu (TÜSİAD)

Chantilly, ABD

2008

Ali Babacan, Zeynep Göğüş (Gazeteci), Mustafa Koç, Faik Öztrak (Milletvekili), Ferit Şahenk (Doğuş Holding),

Vouliagmeni, Yunanistan

2009

Ali Babacan, Mustafa Koç, Suzan Sabancı Dinçer (Sabancı Holding), Agâh Uğur (Borusan Holding),

Barcelona

2010

Ali Babacan, Mustafa Koç, Sami Kohen (Milliyet), Suzan Dinçer Sabancı, Agâh Uğur,

 

St. Morriz, İsviçre    

2011   

Sürreyya Ciliv (Turkcell, Tayyibe Gülek Domaç (Eski İçişleri Bakanı), Mustafa Koç, Şefika Pekin (Pekin&Bayar Hukuk Firması)

 

2012 toplantısı: Damla Z. Gürel (AB Başbakanlık Özel Danışmanı), Mustafa Koç (Koç Holding), Ruşen Çakır (Gazeteci), Tuncay Özilhan (Anadolu Grup), Suzan Sabancı Dinçer (Akbank)
2013 toplantısı: Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, CHP Milletvekili Şafak Pavey, Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Gazeteci Aslı Aydıntaşbaş, Gazeteci Soli Özel

2014 toplantısı: Mustafa Koç (Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı) Cengiz Çandar (Radikal yazarı) Nilüfer Göle (Sosyoloj profesörü, yazar) Umur Oran (CHP'li siyasetçi- dönemin parti genel başkan yardımcısı) Ümit Taftalı: İnan Kıraç Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi.

2015 toplantısı: Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Türkiye'den, CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, CHP'den milletvekili seçilen İlhan Kesici, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü Genel Direktörü Ahmet Üzümcü, Cumhuriyet yazarı Nuray Mert ve Habertürk yazarı Soli Özel ve Hukukçu-T24 yazarı Gönenç Gürkaynak 

2016 toplantısı: Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek, Bilgi üniversitesinden Senem Aydın Düzgit ve Kadir Has Üniversitesinden Soli Özel

2017 toplantısı: Gazeteci Mustafa Akyol, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Koç Holding patronu Ömer M. Koç, araştırmacı Sinan Ülgen... 

2018 toplantısı: Massachusetts Teknoloji Enstitüsü de (MIT)  fizik mühendisi Canan Dağdeviren, Koç Holding Başkanı Ömer Koç, Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde görevli Doç. Dr. Behlül Özkan, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Hürriyet Daily News genel yayın yönetmeni Murat Yetkin.

 

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA