Fransa, İsrail’in Savunma İhtiyaçlarını Temine Devam Edecek

İsrail'e silah satışını durduracağını söyleyen Macron geri adım attı.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Aksa Tufanı’nın Başlangıcından bu yana Fransa işgalci İsrail’i destekliyor, BMGK’de oyunu İsrail’den yana kullandı.

İsrail Lübnan’a saldırınca rahatsız olan Fransa, İsrail’e askeri sevkiyatı durduracağını bildirmişti.

Netanyahu, X'te yayınlanan konuşmasında Macron'a tepki olarak şu ifadeleri kullandı: “Tüm medeni ülkeler, barbar güçlere karşı savaşında İsrail’in yanında olmalı. Ancak Macron ve diğer Batılı liderler şimdi İsrail’e silah ambargosu çağrısı yapıyor. Utanmalılar.”

Bu açıklamanın ardından Lübnan’da Fransız Total Petrol İstasyonu vuruldu ve Fransa geri adım attı.

Fransız Devlet televizyonunun iddiasına göre Fransa, İsrail’e savunma için ihtiyaç duyduğu tüm malzemeleri sevk etmeye devam edecek.

Bu da Fransa’nın İsrail saldırıları karşısında Filistin’e karşı ayrı Lübnan’a karşı ayrı hareket ettiğinin yeni örnekleri olarak kayda geçti.

 

 

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA