Rusya'da Çin'in de Katıldığı "Vostok-2022" Askeri Tatbikatı Başladı

Rusya'da, Çin'in de yer aldığı "Vostok-2022" (Doğu) stratejik askeri tatbikatı başladı. Vostok-2022 tatbikatına Rusya, Çin, Hindistan ve Azerbaycan dahil 14 ülkeden asker ve askeri gözlemci yer alıyor.

  1. Anasayfa /
  2. Tüm Haberler
  3. /
  4. Savunma ve Güvenlik
  5. /
  6. Dünya
SDE Editör | 02 Eylül 2022
h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

AA

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Vostok-2022 tatbikatına Rusya, Çin, Hindistan ve Azerbaycan dahil 14 ülkeden asker ve askeri gözlemci katılıyor.

Rusya'nın 7 poligonunda ve Ohotsk Denizi ile Japon Denizi (Doğu Denizi) sularında yapılan tatbikatta, 50 bini aşkın asker ve 140 uçak ile 60 savaş gemisi dahil 5 binden fazla silah ve askeri teçhizat yer alıyor.

Ülkenin doğu bölgesinde barışın korunması, askeri güvenliğin sağlanmasıyla ilgili hedefler üzerinde çalışılan tatbikat, Rusya Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı yönetiminde düzenleniyor. Tatbikat, 7 Eylül'e kadar devam edecek.

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA