Adres :
Aşağı Öveçler Çetin Emeç Bul. 1330. Cad. No:12, 06460 Çankaya - Ankara Telefon : +90 312 473 80 41 - +90 530 926 41 13 Faks : +90 312 473 80 46 E-Posta : sde@sde.org.tr
“Türk Sinema ve Dizilerinin Uluslararası Etkisi”
28 Ocak 2020 15:51
A-
A+

Stratejik Düşünce Enstitüsü, 21.yüzyılda yumuşak güç unsuru olan sinema sektörünü ele alıyor, “Kültür diplomasisi açısından sinemanın önemi nedir?” sorusuna cevap arıyor. 

Birbirinden önemli isimler, önde gelen sinema temsilcileri,yönetmenler kıymetli değerlendirmeleriyle SDE, İstanbul Üniversitesi,  Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliğince düzenlenen “Türk Sinema ve Dizilerinin Uluslararası Etkisi” çalıştayında buluşuyor. 

Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) olarak, İstanbul Üniversitesi,  Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliğinde, 30 Ocak 2020 Perşembe günü saat 14.00’te düzenlenecek “Türk Sinema ve Dizilerinin Uluslararası Etkisi” başlıklı çalıştayımıza sadece davetli sektör temsilcileri, akademisyenler, diplomatlar ve medya mensupları katılmaktadır.

Konuşmacılar

  • Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam,
  • Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz,
  • RTÜK Eski Başkanı Arif Fırtına,
  • UNESCO Kültürlerarası Diyalog Komitesi Başkanı Ali Maskan,
  • Taff Pictures ve Fono Film Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Okan ve
  • Diriliş Ertuğrul’un Yapımcısı Mehmet Bozdağ, diğer ünlü yönetmenler Osman Sınav, Metin Günay, İsmail Güneş gibi Türkiye’nin en önde gelen yapımcı ve yönetmenlerinin yanı sıra TVYD (Televizyon Yayıncıları Derneği) Başkanı, RATEM (Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği) Başkanı, TESİYAP (Televizyon ve Sinema Filmi Yapımcıları Meslek Birliği) Başkanı, TİAK (Televizyon İzleme Araştırmaları A.Ş.) Genel Müdürü, SETEM (Sinema ve TV Eseri Sahipleri Meslek Birliği) Başkanı
  • Üst düzey bürokratlar, diplomatlar,
  • İlgili kurumların başkanları, meslek birliği yöneticileri, gazeteciler ve bu alanda çalışma yapan akademisyenler