BM'deki Arap Grubu Trump’ın Gazzelileri Sürgün Etme Çağrısını Reddetti

Birleşmiş Milletler’e üye Arap ülkelerinden oluşan Arap Grubu, ABD Başkanı Donald Trump’ın Filistinlilerin Gazze Şeridi’nden Mısır ve Ürdün’e zorla gönderilmesi yönündeki çağrısına ve İsrail’in, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın faaliyetlerini kısıtlama girişimine tepki gösterdi.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Mısır’ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Usame Abdülhalik, New York’ta düzenlenen BM Güvenlik Konseyi’nin UNRWA ile ilgili oturumunda Arap Grubu adına bir açıklama yaptı.

Abdülhalik, Arap Grubu’nun, Filistin topraklarında yerleşim, ilhak ya da nüfusun zorla yerinden edilmesi gibi uygulamalar yoluyla Filistinlilerin devredilemez haklarının ihlal edilmesini kesinlikle reddettiğini vurguladı.

Arap ülkelerinin Filistin halkının mücadelesine verdiği desteğin altını çizen Abdülhalik, iki devletli çözümün önemine dikkat çekti.

İsrail’in UNRWA’nın faaliyetlerine yönelik kısıtlamalarına da tepki gösteren Abdülhalik, uluslararası toplumu Filistinli mültecilerin sorunlarına adil ve kalıcı çözümler üretmeye çağırdı.

Trump, Filistinli Mültecilerin Arap Ülkelerine Yerleştirilmesini Teklif Etmişti

ABD Başkanı Donald Trump, Gazze'nin "temizlenmesi için" Ürdün, Mısır ve diğer Arap ülkelerin bölgeden daha fazla Filistinli mülteciyi kabul etmesi ve bu kişilerin "farklı yerlerde inşa edilecek konutlara yerleştirilmesi" çağrısı yapmıştı.

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA