Dikkat Çekici Ziyaret: Katar Emiri Tahran’a Gidiyor

İran Dışişleri Bakanı Arakçi: ''Katar Emiri ikili ilişkilerimizi güçlendirmek için geliyor ve inşallah iki ülke arasındaki ilişkilerde bu başarılı yolda yürümeye devam edeceğiz.''

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin, yarın Tahran'a bir ziyaret gerçekleştireceği bildirildi.

Mehrnews’in haberine göre, basın mensuplarına konuşan İran Dışişleri Bakanı Seyyid Abbas Arakçi, ''Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, yarın Tahran'da olacak.'' dedi.

Arakçi, ''Katar Emiri ikili ilişkilerimizi güçlendirmek için geliyor ve inşallah iki ülke arasındaki ilişkilerde bu başarılı yolda yürümeye devam edeceğiz.'' ifadesini kullandı.

Katar'ın bölgede etkili bir ülke olduğunu belirten Arakçi, ''Katar'la ilişkilerimiz çok eski ve kapsamlıdır, iki ülke arasında her zaman üst düzey temaslar olmuştur. Katar tarafıyla Filistin, Gazze ve Hamas'ın yanı sıra Suriye ve Yemen gibi konularda her zaman görüş alışverişinde bulunuyoruz.'' diye konuştu.

 

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA