İran’ın SDG/YPG’nin Şam yönetimine teslim olmasına Üzüntüsünü Tasnim Haber Ajansı, Şara'yı Temsilen "Muaviye Şam'da" Diyerek Resmetti

Suriye’de YPG’nin feshedilmesi ve eş zamanlı olarak Kuzey Suriye’deki gelişmeler, İran’da dikkatle takip ediliyor.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

İran’ın resmi haber ajanslarından Tasnim, YPG’nin kendini feshetmesini ele alırken, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara’nın yönetimini “Muaviye Şam’da” başlıklı bir kapak kullandı.

Tasnim’in analizine göre, Halep-Lazkiye hattında Hayat Tahrir el-Şam (HTŞ) lideri Ebu Muhammed el-Culani’ye bağlı grupların Alevilere yönelik gerçekleştirdiği saldırılar ile bazı radikal grupların Şam’da Muaviye propagandası yapması arasında dikkat çekici bir eş zamanlılık bulunuyor.

Ajans, bu gelişmelerin “aynı akıl ve komuta zinciri tarafından yönlendirilip yönlendirilmediği” sorusunu gündeme getirerek, “Culani’yi destekleyen güçler, şimdi de Muaviye’yi yeniden markalaştırma ve Suriye’de yeni bir kimlik inşasına mı girişiyor?” ifadelerine yer verdi.

Son dönemde Suriye’deki etkisini kaybetmeye başlayan İran, bölgedeki gelişmelerden giderek daha fazla rahatsızlık duyuyor. Suriye’de yaşanan son olayları provoke ederek istikrarsızlık yaratmaya çalışan Tahran, YPG’nin Suriye hükümetiyle anlaşmaya varmasıyla daha da büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA