İsrail'in Eski Başbakanlarından Olmert: “Hükümeti Yeni Suriye Yönetimiyle Görüşmeye, Diyalog Kurmaya ve Meşruiyetini Tanımaya Davet Ediyorum”

Ehud Olmert, “Yeni Suriye rejiminin meşruiyetini tanımak için kışkırtıcı olmayan adımlar atmak, en azından ilk aşamada sessiz anlaşmalara kapı açacaktır.” dedi.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

İsrail'in eski başbakanlarından Ehud Olmert, geçtiğimiz pazartesi (17 Mart) Washington merkezli Arap-Amerikan basın kuruluşu Al-Monitor'e röportaj verdi.

Yenişafak’ın aktardığına göre, Olmert röportajında şu ifadelere yer verdi: “Hükümeti yeni Suriye yönetimiyle görüşmeye, diyalog kurmaya ve meşruiyetini tanımaya davet ediyorum.

Başta Fransa olmak üzere uluslararası toplumu, Suriye ve İsrail arasındaki görüşmelere garantör olmaya çağırıyorum.

Yeni Suriye rejiminin meşruiyetini tanımak için kışkırtıcı olmayan adımlar atmak, en azından ilk aşamada sessiz anlaşmalara kapı açacaktır.

Bu anlaşmaların ilki olarak; güvenli ve çatışmasız bir sınıra sahip olabiliriz.

Suriye'nin Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tanıyan ancak İsrail'in fiili yönetici olduğu uzun vadeli bir kira anlaşmasına benzer ortaklığa varabiliriz.”

 

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA