Rus Ria haber ajansına göre, Antonov, ABD'ye gitmek üzere Moskova'daki Şeremetyevo Havaalanı'ndan uçakla ayrıldı.
ABD Başkanı Biden, 17 Mart'ta, Rusya Devlet Başkanı Putin'in "katil" olduğunu öne sürmüş ve ABD seçimlerine müdahale ettiği gerekçesiyle "bedel ödeyeceğini" söylemişti. Bunun üzerine, Rusya Dışişleri Bakanlığı, Washington Büyükelçisi Antonov'u, ABD ile ilişkilerin nereye gideceği hususunda istişarelerde bulunmak üzere Moskova'ya çağırmıştı.
Kremlin de ABD'nin Moskova Büyükelçisi John Sullivan'ın ülkesine gitmesini istemişti. Sullivan da 22 Nisan'da, Washington'a istişarelerde bulunmak üzere geri dönmüştü.
Putin ve Biden, 16 Haziran'da Cenevre'de gerçekleştirdiği zirvede, büyükelçilerin görevlerinin başına geri dönmeleri kararını almıştı.
Diğer İçerikler
Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Nebenzya: Ukrayna'da Ateşkes Şu Aşamada Gerçekçi Değil..
Putin’den Ukrayna’ya ‘BM Yönetimi’ Teklifi: Seçimlere Götürecek Geçici Dış Yönetim Ön..
Putin: Arktik’te Jeopolitik Mücadele Büyüyor, İsveç ve Finlandiya'nın İttifaka Katılı..
Putin, Zelensky’i Kabul Etmiyor: Ukrayna ile Müzakere için Başka Bir Yönetim Oluşturm..