Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e: Ayağını Denk Al!

TSK komuta kademesine yönelik tehditleri nedeniyle Özgür Özel'e tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın Özel sana Başkomutan olarak sesleniyorum, ayaklarını denk al. Denk almazsan denk getirmesini biliriz." dedi.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i sert sözlerle eleştirdi:

"Sayın Özel'in ne tuttuğu yol yoldur, ne de üslubu siyasi nezakete uygundur.

Sayın Özel’in dünkü grup toplantısında kahraman ordumuzun komuta kademesi ile ilgili kullandığı seviyesiz, sorumsuz ve saldırgan ifadeler, bunun en son örneğidir." 

Erdoğan, CHP Genel Başkanı hakkında hukuki yollara başvurulacağını açıkladığı konuşmasında;

“Sayın Özel sana Başkomutan olarak sesleniyorum, ayaklarını denk al.
Denk almazsan denk getirmesini biliriz.

Laf atma hakkı ve yetkisi sende değildir. Haddini bileceksin! Bu ordunun komuta kademesine bilmem neredeki komutanlar şunlar bunlar laf atabilirler ama sana laf atmak kesinlikle yakışmaz.

Gereği neyse, ben de komuta kadememizi toplayacağım. Manevi tazminat davasından tut diğer her noktada bunlara davayı açacağız.

CHP Genel Başkanı ne kadar erken kendisine gelirse o kadar iyi olacak. Diğer türlü Bay Kemal'i götüren çanlar kendisi için çalmaya başlayacaktır.” dedi.

Ne olmuştu?

Meclis'teki önceki günkü Grup Toplantısı'nda TSK'dan disiplinsizlik nedeniyle ihraç edilen teğmenleri savunan CHP Genel Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı Selçuk Bayraktaroğlu ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment “Günü gelince hesabını sormak üzere bir tarafa not ediyorum." sözleriyle tehdit etmişti.

 

 

 

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA