Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde teşkilat şeması nasıl olacak?

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde teşkilat şemalanmasını kurullar, başkanlıklar, ofisler ve bakanlıklar oluşturacak.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde politika üretim birimleri; kurullar olacak. Bu kurullar, uzmanlık merkezi gibi çalışacak, uygulayıcı bakanlara çözümler sunacak ve Başkan Erdoğan için seçenek oluşturacak birimleri temsil ediyor.

Kümelenmeleri şu şekilde; yerel yönetim, sosyal, kültür ve sanat, hukuk, güvenlik, ekonomi, eğitim yanı sıra, bilim, teknoloji ve yenilik politikaları kurulu olmak üzere 9 yeni oluşum... 

Teşkilât şemasının diğer unsurları, Finans, İnsan Kaynakları, Dijital Dönüşüm ve Yatırım başlıkları altında 4 ofis, politika yapıcı kurulların ihtiyaç duyacağı her çeşit sermayeyi sağlayacak. Çözümlerin askıda kalmayıp hayat bulmasını temin edecek.

7 temel başkanlık birimi (Genelkurmay, Milli İstihbarat Savunma, Diyanet, Strateji ve Bütçe, İletişim, Devlet Denetleme Kurulu) bakanlıklardan ayrı yapılandırılarak, devlet ebed müddet garantisini sağlayacak.

Bakanlıklara gelince; (Adalet, İçişleri, Dışişleri, Milli Savunma, Milli Eğitim, Sağlık, Enerji Çevre Şehircilik, Kültür Turizm, Gençlik Spor, Hazine ve Maliye, Ulaştırma ve Altyapı, Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile, Tarım ve Orman, Sanayi ve Teknoloji) her biri kurulların oluşturacağı politikaların uygulayıcısı gibi çalışacak. Bürokrasi buna göre şekillenecek, devlet kapısı buna uygun hale getirilecek, sivil toplum örgütleri ve özel sektör dâhil ülkedeki tüm kurumlar, bu yeni teşkilat şemasının sosyal, ekonomik ve hukuki yansımasıyla dönüşecek.

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA