Türkiye ve ABD Hazine Bakanları Ekonomik İşbirliği Konusunda Görüştü

Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz Pazartesi günü ABD Hazine Bakanı Scott Bessent ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Yaklaşık yarım saat süren görüşmede, iki bakan Türkiye ekonomisindeki güncel gelişmeleri ve iki ülke arasındaki ekonomik iş birliğini ele aldı.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

ABD Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Bessent görüşmede İran’a karşı uygulanan maksimum baskı stratejisi hakkında bilgi verdi. ABD’nin bu baskıyı, İran’ın nükleer tehdidini sona erdirmek, balistik füze programlarını sınırlamak ve terörist gruplara verdiği desteği durdurmak amacıyla yürüttüğünü belirtti.

Bunun yanı sıra, iki bakan yaptırımlar, ekonomik iş birliği ve ulusal güvenliği ilgilendiren diğer önemli meseleleri de masaya yatırdı.

Bakan Şimşek, Bessent’i yeni görevinden dolayı tebrik etti ve iki taraf, ilk fırsatta yüz yüze görüşme konusunda mutabık kaldı.

Bu kapsamda, Nisan ayının son haftasında Washington DC’de düzenlenecek IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları sırasında Şimşek ve Bessent’in bir araya gelmesi bekleniyor.

 

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA