İngiltere, Türkiye’ye 40 Eurofighter Satışı için Teklifini Yaptı

İspanyol gazetesi La Razon'un bir haberine göre Ankara, iki aşamalı bir satın alma planında 40 Eurofighter Typhoon savaş uçağı tedarik etmeye hazırlanıyor.

h4 { font-size: 24px !important; } Print Friendly and PDF

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Musa Heybet, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Jill Morris ve beraberindeki heyetle görüştü. MSB, görüşmede devam eden Eurofighter tedarik sürecinin de konuşulduğunu duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "Milli Savunma Bakan Yardımcısı Musa Heybet, Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Jill Morris'i ve beraberindeki Savunma Ataşesi Albay James Davidson Torbet ile Ticaret, Stratejik İhracat Politikaları Başkanı Neil McKillop'u kabul etti.

Savunma ve Güvenlik Genel Müdürü Tümgeneral İlkay Altındağ ile Tedarik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Avcı'nın da yer aldığı görüşmede, savunma ve güvenlik ile savunma sanayisinde iş birliği konularında görüş alışverişinde bulunularak devam eden Eurofighter tedarik süreci konuşuldu." ifadelerine yer verildi.

Türkiye Today’in haberinde, Türkiye Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, İngiltere Savunma Bakanlığı tarafından 13 Mart 2025'te teklif sunulduğu, Türk makamlarının konuyu değerlendirdiği bildirildi.

İspanyol gazetesi La Razon'un bir haberine göre Ankara, iki aşamalı bir satın alma planında 40 Eurofighter Typhoon savaş uçağı tedarik etmeye hazırlanıyor.

Gazete, 20'si İngiltere'den ikinci el, 20'si yeni üretim olmak üzere 40 Typhoon jetinin 2026-2030 yılları arasında Meteor füzeleriyle hizmete girmesinin beklendiğini iddia etti.

 

Tüm hakları SDE'ye aittir.
Yazılım & Tasarım OMEDYA